Politicienii germani discută dacă să introducă vaccinarea obligatorie antiCovid pentru toată populaţia

Politicienii germani discută dacă să introducă vaccinarea obligatorie antiCovid pentru toată populaţia

Politicienii germani discută dacă să introducă obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru populaţie, având în vedere creşterea numărului de infectări şi ratele scăzute de vaccinare.

Câţiva membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au declarat, duminică, că guvernele federale şi de stat ar trebui să introducă vaccinări obligatorii în curând, deoarece alte eforturi de a creşte rata scăzută de inoculare a Germaniei, de doar 68%, au eşuat.

”Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a scris Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel, în ziarul Die Welt.

ADVERTISING

Rata de infectare a coronavirusului pe 7 zile din Germania a crescut duminică la cel mai înalt nivel de când a început pandemia pentru a 14-a zi consecutiv, ajungând la 372,7 la nivel naţional, transmite Reuters.

În unele regiuni, incidenţa a depăşit 1.000, unele spitale raportând deja ocuparea în totalitate a unităţilor de terapie intensivă.

Recordul în cel de-al treilea val al pandemiei, în decembrie anul trecut, a fost de 197,6.

De la debutul pandemiei, în februarie 2020, în Germania au fost raportate 5,35 milioane de infecţii cu coronavirus. Numărul total de decese este de 99.062.

ADVERTISING

Premierul landului bavarez Markus Soeder, a cerut o decizie rapidă de a face vaccinările împotriva Covid-19 obligatorii, în timp ce premierul landului Schleswig-Holstein, Daniel Guenther, a spus că autorităţile ar trebui cel puţin să discute un astfel de pas pentru a creşte presiunea asupra cetăţenilor nevaccinati.

Danyal Bayaz, un membru influent al Verzilor şi ministrul Finanţelor în landul Baden-Wuerttemberg, unde ratele de infectare sunt foarte mari, a spus că ar fi o greşeală în acest moment al pandemiei să fie exclusă vaccinarea obligatorie.

ADVERTISING

Verzii sunt în prezent în discuţii cu social-democraţii de centru-stânga (SPD) şi democraţii liberi (FDP) pentru a forma un guvern de coaliţie la nivel federal.

Cele trei partide se află în etapele finale ale încheierii unui acord de coaliţie care ar deschide calea pentru ca ministrul de Finanţe, Olaf Scholz, de la SPD, să-i succedă lui Merkel în funcţia de cancelar în prima jumătate a lunii decembrie.

Scholz doreşte o dezbatere pentru a stabili dacă vaccinarea va fi obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi asistentele de geriatrie. Membrii FDP şi-au exprimat obiecţiile faţă de un astfel de pas, deoarece partidul pune un accent mai mare pe libertatea individuală.

Austria vecină a anunţat săptămâna aceasta un plan de a face vaccinurile obligatorii din 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇