Poliţia din Moscova a eliberat un opozant al Kremlinului, care rămâne însă vizat de un dosar penal

Poliţia din Moscova a eliberat un opozant al Kremlinului, care rămâne însă vizat de un dosar penal

Poliţia din Moscova l-a eliberat, joi, pe politicianul de opoziţie Dmitri Gudkov, dar acesta este suspect într-un caz penal în care a fost arestat în urmă cu două zile, au declarat avocaţii săi.

Fostul parlamentar, în vârstă de 41 de ani, a fost reţinut marţi, în cadrul campaniei Kremlinului de combatere a oponenţilor politici, înaintea alegerilor parlamentare din septembrie, transmite Reuters.

Gudkov este suspectat că nu a plătit o datorie pentru o proprietate închiriată în perioada 2015-2017, potrivit presei de stat. Tatăl său, Ghenadi Gudkov, a spus că proprietatea nu este în niciun fel legată de fiul său.

ADVERTISING

Oamenii legii nu au detaliat cazul în mod public.

Gudkov ar putea primi până la cinci ani de închisoare dacă va fi acuzat şi găsit vinovat, a informat agenţia de presă TASS.

Era aşteptat ca o instanţă să ia în considerare condiţiile arestării sale preventive joi, dar şedinţa nu a avut loc şi a fost eliberat în schimb, deoarece au trecut 48 de ore de la reţinere.

Nu este clar de ce nu a avut loc audierea. Mătuşa sa, Irina Ermilova, care era şi suspectă în acest caz, a fost eliberată după ce s-a prezentat la şedinţă, a anunţat o instanţă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Opoziţia rusă a acuzat autorităţile că încearcă să îi înăbuşe activităţile înainte de alegerile pentru camera inferioară a Parlamentului din septembrie.

Un tribunal va analiza săptămâna viitoare interzicerea mişcării criticului de la Kremlin Alexei Navalnîi ca fiind ”extremistă”. Lunea trecută, un activist de opoziţie, Andrei Pivovarov, a fost luat dintr-un avion cu destinaţia Polonia şi închis pentru două luni, în aşteptarea procesului pentru presupusa încălcare a legii Rusiei împotriva organizaţiilor ”indezirabile”.

ADVERTISING

Tatăl lui Dmitri Gudkov, Ghenadi, care este la rândul său critic al Kremlinului, dar locuieşte în străinătate, a declarat joi că autorităţile i-au deschis un dosar penal pentru muniţia găsită în timpul percheziţiei proprietăţii sale, săptămâna aceasta.

El a spus că muniţia a fost un premiu pe care l-a primit în 2005 şi că Poliţia a fost informată anterior despre aceasta. El a acuzat autorităţile că au încercat să-l împiedice să se poată întoarce în Rusia. Nu a existat nicio confirmare a cazului din partea forţelor de ordine.

Află mai multe despre cei mai cunoscuți opozanți ai lui Putin și măsurile luate de Kremlin împotriva lor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇