Un opozant al lui Putin a fost dat jos din avion și arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg

Un opozant al lui Putin a fost dat jos din avion și arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg

Un fost director al organizaţiei Rusia Deschisă (Open Russia), grup de opoziţie care are legături cu fostul oligarh exilat şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, a fost coborât dintr-un avion care decola spre Varșovia și arestat, la Sankt Petersburg (foto), informează Reuters.

OVD-Info, un grup care monitorizează acţiunile poliţiei ruse împotriva reprezentanţilor opoziţiei, a declarat că Andrei Pivovarov a fost arestat pe aeroportul Pulkovo şi că a fost transferat la Comitetul de anchetă.

Conform Centrului de comunicare Hodorkovski, anchetatorii nu au permis ca avocata celui reținut, Elena Borodina, să îl viziteze.

Is this a lesson Putin learned from Lukashenko during their last weekend tête-à-tête meeting? Russian opposition...

Publicată de Khodorkovsky Communications Center pe Luni, 31 mai 2021

Organizaţia Rusia Deschisă a anunţat joi că a decis să pună capăt operaţiunilor sale din Rusia pentru a-şi proteja membrii de riscul de a ajunge la închisoare.

And another political prisoner in Russia, Andrei Pivovarov, former executive director of Open Russia (dismantled on May...

Publicată de Khodorkovsky Communications Center pe Luni, 31 mai 2021

Autorităţile ruse au declarat indezirabilă această organizaţie cu sediul la Londra în 2017, interzicându-i practic acesteia să desfăşoare activităţi.

ADVERTISING

Aliaţii organizaţiei din Rusia şi-au continuat activismul sub acelaşi nume, dar ca persoană juridică separată, încercând astfel să se protejeze de urmăriri penale.

Află mai multe despre cei mai cunoscuți opozanți ai lui Putin și măsurile luate de Kremlin împotriva lor:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇