Poliția din Berlin caută un leu care umblă liber prin oraș UPDATE Alerta a fost ridicată. Ar fi, de fapt, un mistreț

Poliția din Berlin caută un leu care umblă liber prin oraș UPDATE Alerta a fost ridicată. Ar fi, de fapt, un mistreț

Poliţia a avertizat joi populaţia de la periferia de sud-vest a Berlinului să rămână în case, întrucât în zonă este în libertate un animal sălbatic, cel mai probabil un leu.

UPDATE: Alerta a fost ridicată, după ce autoritățile au concluzionat, după ce experții au analizat mai bine filmările, că este cel mai probabil un mistreț și nu un leu. Potrivit AFP, primarul din Kleinmachnow, unde a fost semnalat animalul, a spus că, împreună cu poliția, s-a ajuns la concluzia că nu există pericol la Berlin și în împrejurimi și au fost încetate căutările. Cu toate acestea, autoritățile rămân atente și vor interveni oricând, dacă va fi nevoie.

ADVERTISING

Presupusa fiară a fost văzută şi filmată de către doi trecători, în nopatea de miercuri spre joi, iar poliţia a crezut că a identificat o leoaică, privind filmul. Poliţişti au crezut că au văzut apoi animalul, în aceeaşi noapte.

Peste 100 de poliţişti - susţinuţi de veterinari şi vânători - au fost angajaţi în această căutare. S-au folosit elicoptere, drone şi camere termice.

Locuitorii multor comune de la periferia capitalei Germaniei şi din sud-vestul Berlinului au fost îndemnaţi să evite zone cu vegetaţie - numeroase în cartiere rezidenţiale vizate, care se întind până în apropierea selectului oraş Potsdam.

ADVERTISING

Zona de căutare a acoperit municipalităţile Kleinmachnow şi Stahnsdorf din Brandenburg.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇