Doi lei au scăpat de la Zoo Rădăuţi. A fost emis mesaj de alertă extremă pentru Simba și Georgiana UPDATE

Doi lei au scăpat de la Zoo Rădăuţi. A fost emis mesaj de alertă extremă pentru Simba și Georgiana <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

A fost alertă maximă joi, în Suceava, unde doi lei (Simba și Georgiana) au scăpat de la Grădina Zoologică din Rădăuți. Autoritățile au emis de dimineața un mesaj Ro-Alert care îi îndeamnă pe cetățeni să evite zona.

Mesajul Ro-Alert indică o alertă extremă.

„A fost semnalată prezența necontrolată a doi lei în municipiul Rădăuți, în proximitatea Zoo. Evitați zona și fiți prudenți.

Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acestea sau să le hrăniți”, este indicația dată de autorități prin mesajul de alertă.

ADVERTISING

UPDATE După câteva ore, Zoo Rădăuţi a anunţat prinderea animalelor. Leoaica Georgiana și leul Simba împărțeau aceeași cușcă și au scăpat când erau hrăniți.

”În dimineaţa zilei de 9 iunie, în timpul igienizării cuştilor, doi lei au părăsit accidental perimetrul acestora şi au rămas liberi în parcul Zoo. Imediat, s-a activat planul pentru situaţii de urgenţă, perimetrul parcului Zoo fiind asigurat de forţele de ordine ( Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie Locală).

A fost chemat medicul veterinar Constantin Lazăr, care a tranchilizat ambele feline. Perimetrul parcului Zoo este în siguranţă în momentul actual!”, anunţă Zoo.

ADVERTISING

Reprezentanţii grădinii zoologice dau asigurări că nicio clipă populaţia nu a fost pusă în pericol, mai mult, în acel moment, în parcul Zoo nu existau vizitatori.

Misiunea a fost încheiată cu ajutorul jandarmilor suceveni.

„La ora 10:05 cele două animale au fost introduse în cușcă. Pericolul a fost înlăturat și misiunea s-a încheiat la Zoo Rădăuți. La ora 9:30 a fost tranchilizată leoaica, la 9:35 a fost tranchilizat masculul. S-a așteptat pentru a-și face efectul anestezicul, după care cele două animale au fost introduse în cușcă”, a spus Costinel Dascălu, căpitan în cadrul Jandarmeriei Suceava, pentru Mediafax.

ADVERTISING

Nu e primul caz

Este a treia alertă recentă cu privire la evadarea unui leu.

La Zoo Tg.Mureş, vizitatorii au fost evacuaţi de urgenţă după ce angajaţii au observat că un leu adus de la Odesa din cauza războiului a ieşit din cuşcă.

Un alt incident s-a întâmplat la Târgovişte, când se pare că un câine a fost confundat cu un leu, pentru că leul evadat nu a fost găsit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇