Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, şi o lupoaică din Ucraina au ajuns la Rădăuţi (Video). Organizația Animals International face apel la Guvern

Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, şi o lupoaică din Ucraina au ajuns la Rădăuţi  (Video). Organizația Animals International face apel la Guvern

Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, şi o lupoaică, Wally, au ajuns din Ucraina la Grădina Zoologică din Rădăuţi, după un drum de patru zile, plin de pericole.

Convoiul a întârziat o zi, pentru că animalele mari pot intra în România doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu.

În acest context, Animals International face un apel către Guvern să permită intrarea în ţară a animalelor din Ucraina şi pe la Vama Siret.

După 4 zile de drum plin de pericole, obstacole și de birocrație excesivă la granițe, leul Simba salvat din Zaporizhia...

Publicată de Animals International - Romania pe Luni, 21 martie 2022

Reprezentanţii organizaţiei avertizează că această rută ocolitoare, plus timpul pierdut la graniţă, puteau costa viaţa animalelor.  

ADVERTISING

”Rugăm Guvernul României să permită trecere animalelor mari şi pe la Vama Siret. Acţiunea a fost posibilă cu efortul comun al Animals Without Frontiers, Casa lui Patrocle, Animals International şi al unor persoane private din Ucraina şi din UK.

În continuare, vom face toate eforturile posibile pentru ca aceste animale care au trăit în captivitate să ajungă în sanctuare similare cu mediul lor natural”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei.  

Noii "refugiați "din Ucraina;un leu mascul și un lup femelă.

Publicată de Grădina Zoologică Rădăuți pe Luni, 21 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇