Poliţia de Frontieră a salvat de la înec un iranian care voia să treacă ilegal Dunărea, cu colacul (Foto)

Poliţia de Frontieră a salvat de la înec un iranian care voia să treacă ilegal Dunărea, cu colacul (Foto)

Un iranian care încerca să treacă Dunărea înot, cu un colac, şi care se afla în pericol de înec a fost salvat de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu.

Bărbatul intenţiona să intre ilegal în România, fiind predat autorităţilor bulgare.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, incidentul a avut loc marţi după-amiază, când poliţiştii de frontieră au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu despre faptul că la km. 498 al fluviului Dunărea, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor.

ADVERTISING

Ca urmare, o ambarcaţiune din dotarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvare.

"Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanei salvate, aceasta aflându-se în afara oricărui pericol.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse", a transmis Poliţia de Frontieră.

ADVERTISING

Totodată, a fost informată Poliţia de Frontieră Bulgară despre eveniment, cetăţeanul iranian fiind preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

1626853992261-13583-S4
Foto: Poliția de Frontieră

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇