Podul de la Brăila are din nou probleme. Se fac lucrări și sunt restricții de circulație. CNAIR: Suntem la capitolul cârpeli

Podul de la Brăila are din nou probleme. Se fac lucrări și sunt restricții de circulație. CNAIR: Suntem la capitolul cârpeli

Podul peste Dunăre de la Brăila, inaugurat cu fast în urmă cu mai puțin de un an, are din nou probleme.

Astfel, constructorul Webuild lucrează în prezent atât pe pod, cât și la drumul de legătură spre localitatea Măcin și sunt restricții de circulație până la finalul lunii august.

La sfârșitul anului trecut a apărut o serie de tasări, pe care constructorul a încercat să le rezolve turnând un nou strat de asfalt. Acum au apărut aceleași probleme: denivelări destul de serioase, care măsoară și 10 centimetri în anumite zone.

ADVERTISING

„Pe anumite porțiuni unde asfaltul a suferit deteriorări, intervin și îl refac. Deocamdată, putem să spunem că suntem la capitolul cârpeli. Asta nu exonerează constructorul de crearea unei rețete asfaltice pentru pod care să permită evitarea pe viitor a problemelor cu care ne confruntăm în prezent.

Din cauza intervențiilor pentru remedierea unor deficiențe apărute în stratul de uzură, au apărut făgașe, după valorile de temperatură înregistrate marți, 4 mai, cât și tasări la rampa viaductului dinspre Brăila. Trebuie efectuate lucrări pentru consolidarea rampei și readucerea la nivel”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, pentru Economedia.

ADVERTISING

Deși a fost inaugurat în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost recepționat încă de CNAIR. Compania spune că nu va recepționa lucrarea decât după ce constructorul va finaliza lucrările conform proiectului.

ADVERTISING

Până atunci, statul român percepe penalități de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din valoarea lucrării, care se ridică la 500 de milioane de euro.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este al treilea ca mărime din Europa și una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇