Podul de la Brăila a intrat din nou în reparații. Sunt restricții de circulație

Podul de la Brăila a intrat din nou în reparații. Sunt restricții de circulație

Podul peste Dunăre de la Brăila, inaugurat cu fast în urmă cu doar un an, are din nou probleme și a intrat în reparații.

Astfel, circulaţia pe pod a fost deviată marţi, începând cu ora 9,00, pe banda 1 derulare pentru ambele sensuri, în vederea efectuării lucrărilor de reasfaltare, informează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Buzău.

Luna trecută, banda 1 de circulaţie a fost decopertată şi a fost turnat un nou strat de asfalt. Între timp, au apărut probleme şi pe banda 2, unde asfaltul are valuri.

ADVERTISING

Proiectat să aibă o durată de viaţă de 120 de ani, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, supranumit Golden Gate-ul românesc, a fost inaugurat pe 6 iulie 2023, cu un alai de demnitari în frunte cu Klaus Iohannis.

De atunci a avut numeroase probleme, de la șuruburi nestrânse, la fisuri la structura de rezistență despre care CNAIR a spus că sunt cauzate de erori de execuție.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este al treilea ca mărime din Europa și una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură din România.

ADVERTISING

Podul peste Dunăre nu a fost încă recepţionat de CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea în aprilie că podul de la Brăila nu va fi recepționat până când neconformitățile existente nu vor fi înlăturate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇