Alfred Bulai a fost reținut

Alfred Bulai a fost reținut

Sociologul Alfred Bulai a fost reţinut, miercuri după-amiază, în dosarul deschis în urma unei anchete jurnalistice în care foste şi actuale studente ale SNSPA l-au acuzat de hărţuire sexuală.

Alfred Bulai este acuzat de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Bulai are calitatea de suspect. Măsura reţinerii are loc după ce, miercuri dimineaţă, procurorii au făcut trei percheziţii domiciliare în dosarul în care fostul profesor este suspectat de folosirea funcţiei în scop sexual.

ADVERTISING

Una dintre locuinţele vizate este cea a lui Alfred Bulai, alte două fiind ale unor persoane fizice, potrivit News.ro.

Luna trecută, anchetatorii au făcut percheziţii la trei sedii ale SNSPA.

Ulterior, după percheziții, Alfred Bulai a fost luat de acasă de către polițiști și dus la audieri, la Secția 2 de Poliție din Capitală.

El a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

„Nu am nimic de comentat”, le-a transmis Bulai jurnaliștilor.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi, printre alţii, ca martori, Cristian Pîrvulescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, şi asistenta lui Alfred Bulai.

ADVERTISING

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cerea studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde era cazat şi unde le chema să le ofere feedback academic.

ADVERTISING

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, iar ulterior acesta a fost suspendat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

În 6 august, SNSPA a anunţat că Bulai a fost dat afară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇