Cazul Bulai: Cristian Pîrvulescu, audiat și percheziții la trei sedii SNSPA

Cazul Bulai: Cristian Pîrvulescu, audiat și percheziții la trei sedii SNSPA

Polițiștii din Capitală fac percheziţii la sediul SNSPA, în dosarul în care mai multe studente îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de hărţuire sexuală.

În plus, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Cristian Pîrvulescu, va fi audiat, marţi după-amiază, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului. 1.

Surse din Parchet citate de News.ro afirmă că acesta are calitatea de martor în dosar. Pîrvulescu este aşteptat la Parchet la ora 15:00. 

”Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secţiei 2 Politie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală,  fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universităţi din Capitală, în această dimineaţă sunt puse în executare 3 mandate de percheziţie, la trei adrese din Municipiul Bucureşti”, transmite Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a precizat că percheziţiile au avut loc la trei sedii SNSPA din Bucureşti: bulevardul Expozitiei, nr. 30A, Sector 1; strada Povernei, nr. 6, Sector 1; Centrul Internaţional de Conferinţe Batiştei, strada Bacaloglu, nr. 2, Sector 2.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic.

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, iar ulterior acesta a fost suspendat din toate activităţile didactice şi din toate funcţiile deţinute la SNSPA.

ADVERTISING

În 6 august, SNSPA a anunţat că Bulai a fost dat afară.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇