Percheziții DNA la Vama Sculeni: polițiști și vameși, acuzați că luau mită de la șoferi UDPATE

Percheziții DNA la Vama Sculeni: polițiști și vameși, acuzați că luau mită de la șoferi <span style="color:#990000;">UDPATE</span>

Procurorii DNA Iaşi fac miercuri dimineaţa percheziţii în 7 locaţii din judeţ, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare citate de agenţiile de ştiri, instituţia vizată de percheziţii este Vama Sculeni.

Mai exact, poliţişti şi vameşi de la Vama Sculeni sunt acuzaţi că luau mită de la şoferi pentru a nu controla maşini de marfă care aduceau colete din Republica Moldova.

Procurorii anunţă oficial doar că fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023.

ADVERTISING

UPDATE Patru polițiști de frontieră au fost duși la audieri, miercuri, după descinderile din Vama Sculeni, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax.

Ofițeri de poliție judiciară din mai multe județe au făcut şi marți percheziții în 26 de locații din Dolj, într-o cauză care vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție de care sunt bănuiți mai mulți agenți de poliție de frontieră din Calafat.

Poliția de Frontieră Română a acordat sprijin pentru documentarea cauzei atât la Calafat, în județul Dolj, cât și la Sculeni, județul Iași.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇