Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București. Vlad Voiculescu: Nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi numit o directoare onestă și curajoasă

Percheziții DNA la Administrația Spitalelor București. Vlad Voiculescu: Nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi numit o directoare onestă și curajoasă

Procurorii DNA efectuează luni dimineaţa percheziţii la Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Este vorba despre un dosar de corupţie legat de achiziţii publice. Ancheta vizează şi numirea unor persoane în funcţii de conducere în unităţi spitaliceşti din Bucureşti, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Vizat de anchetă ar fi directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei.

Fostul ministru USR al Sănătăţii Vlad Voiculescu susține că cea care a sesizat instituţiile abilitate „în acest dosar uriaş cu ramificaţii numeroase”, este directorul general Oana Sivache.

ADVERTISING

„DNA a descins astăzi la ASSMB - Administraţia Spitalelor din Bucureşti. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi numit la conducerea instituţiei o directoare onestă şi curajoasă. Oana Sivache - directorul general susţinut de USR - a sesizat instituţiile abilitate, în acest dosar uriaş cu ramificaţii numeroase. Aşa se face curăţenie. Scăpăm spitalele din București de cancerul corupţiei ultimelor decenii”, afirmă fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

DNA a anunţat oficial că în cursul zilei de luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în opt locaţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

ADVERTISING

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada aprilie - august, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti", se precizează în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇