Ce amendă riști dacă deschizi ușa trenului în mers

Ce amendă riști dacă deschizi ușa trenului în mers

Pasagerii care deschid uşa trenului în timpul mersului riscă amenzi cuprinse între 250 şi 400 de lei, anunţă CFR Călători,

”Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare şi să nu pună în pericol siguranţa lor sau a altor pasageri.

CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a uşii în timpul mersului şi informează că această practică constituie contravenţie şi riscă amenzi între 250 şi 400 lei. Astfel de acţiuni se pot solda cu evenimente tragice”, anunţă compania.

ADVERTISING

Contravenţiile pot fi aplicate de personalul de tren şi/sau de Poliţia de Transport Feroviar din prima staţie cu oprire a trenului.

Dacă persoana care a deschis uşa trenului refuză să plătească amenda către personalul de tren, angajatul CFR Călători soliciă din staţie/telefon ajutorul Poliţiei de Transport Feroviar (PTF).

Persoana este coborâtă din tren la prima staţie de oprire din parcursul garniturii, unde este aşteptată de PTF şi riscă o contravenţie mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în tren.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇