Papa Francisc reproșează Uniunii Europene că nu oferă soluții pentru oprirea războiului în Ucraina

Papa Francisc reproșează Uniunii Europene că nu oferă soluții pentru oprirea războiului în Ucraina

Papa Francisc a deplâns miercuri faptul că Europa, referindu-se la Uniunea Europeană, nu face eforturi pentru a încerca să pună capăt războiului în Ucraina.

El a precizat că blocul comunitar s-a îndepărtat astfel de la misiunea sa înscrisă în propriul tratat, consemnează agenţiile EFE şi AFP.

Vorbind la Lisabona cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, suveranul pontif a amintit că în acest oraş a fost semnat în anul 2007 "Tratatul de la Lisabona", care a reformat Uniunea Europeană şi care menţionează că una dintre misiunile acesteia este "promovarea păcii".

ADVERTISING

Remarcând "lipsa unor direcţii îndrăzneţe către pace", Papa Francisc a întrebat Europa, dar şi Occidentul în general: "Încotro navighezi, dacă nu oferi procese de pace, soluţii creative pentru a pune capăt războiului în Ucraina şi a atâtor conflicte care însângerează lumea? Sau, din nou, pentru a extinde sfera: Occidentule, în ce direcţie navighezi?".

Suveranul pontif a anunţat mai devreme anul acesta o încercare proprie de mediere între Moscova şi Kiev, desemnând pentru aceasta şi un emisar al Vaticanului experimentat în misiuni de pace, cardinalul italian Matteo Zuppi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iniţiativ a a fost primită însă cu răceală de ambele capitale şi despre care au fost oferite puţine detalii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇