Până şi Rusia va introduce certificatul Covid. Inclusiv pentru a merge cu trenul sau avionul

Până şi Rusia va introduce certificatul Covid. Inclusiv pentru a merge cu trenul sau avionul

Guvernul Rusiei a înaintat Parlamentului două proiecte de lege care vor introduce certificate medicale obligatorii pentru accesul la restaurante și transportul public, pe fondul unui nou val de cazuri de coronavirus.

Cu peste 8,9 milioane de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei, Rusia este una dintre țările cele mai afectate din lume, iar valul din această toamnă a adus noi recorduri de persoane infectate şi decese.

Noua legislație are ca scop creșterea ratelor scăzute de imunizare din Rusia, pe fondul puternicului sentiment antivaccinare.

ADVERTISING

Rusia a lansat mai multe vaccinuri proprii, inclusiv Sputnik V, însă abia o treime din populație este complet inoculată.

De la 1 februarie, cei care doresc să viziteze locuri publice precum baruri și restaurante vor trebui să demonstreze că au fost vaccinați, s-au vindecat de virus sau au afecțiuni care îi împiedică să se vaccineze, asta prevede primul dintre proiectele de lege, citat de Moscow Times.

„Soluțiile propuse sunt o măsură de urgență, din cauza situației dificile cauzate de coronavirus”, a transmis Guvernul, într-un comunicat.

ADVERTISING

Măsura va fi în vigoare până la 1 iunie 2022.

Nu vor fi necesare permise de sănătate pentru a merge la farmacie și la magazinele esențiale.

În plus, tot de la 1 februarie, rușii care doresc să călătorească cu avioane și trenuri vor trebui să prezinte codul QR, potrivit unui al doilea proiect de lege înaintat Parlamentului.

Călătorii străini vor trebui, de asemenea, să prezinte certificate digitale Covid.

Mai multe regiuni din Rusia au introdus deja o cerință pentru dovada vaccinării pentru a merge la restaurante, cafenele și centrele comerciale.

ADVERTISING

Moscova, epicentrul pandemiei din Rusia, încă nu solicită dovada vaccinării pentru majoritatea activităților publice.

Guvernul rus a spus că regiunile vor avea autoritatea de a stabili o listă de locuri care vor necesita prezentarea permiselor de sănătate.

Rusia a ajuns să raporteze peste 40.000 de cazuri noi și mai mult de 1.200 de decese. Spitalele sunt supuse unei presiuni uriașe, iar majoritatea celor care au ajuns la terapie intensivă sau au murit din cauza coronavirusului nu erau vaccinaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇