Orașul Braşov reintră în scenariul roşu şi închide restaurantele şi cinematografele

Orașul Braşov reintră în scenariul roşu şi închide restaurantele şi cinematografele

Municipiul Braşov va intra începând de vineri, 19 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, în „scenariul roşu”.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a adoptat, joi, o hotărâre în acest sens.

Conform unei informări transmise de Instituţia Prefectului Braşov, CJSU a luat decizia "constatând că în această unitate administrativ-teritorială a fost depăşită incidenţa cumulată de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile".

Se închid restaurantele și cinematografele

Astfel, din acest weekend, conform reglementărilor legale, la Braşov vor fi închise din nou cinematografele şi instituţiile de spectacole, restaurantele şi cafenele vor funcţiona exclusiv cu terase.

ADVERTISING

În interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare vor putea lua masa doar persoanele cazate în cadrul acestora, în intervalul orar 06,00 - 23,00. Totodată, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut, la Braşov, sub 3 la mie în cursul lunii februarie, pentru aproximativ o săptămână.

Conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică, municipiul Braşov a atins pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori în data de 15 februarie, joi rata de transmitere a virusului fiind de 3,16 la mie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇