Oradea își deschide propria companie aeriană. Bolojan vrea să cumpere avioane

Oradea își deschide propria companie aeriană. Bolojan vrea să cumpere avioane

Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor vor înființa, în premieră pentru România, o companie aeriană proprie. Aceasta ar urma să asigure legături aeriene între Oradea și București, dar și între Oradea și alte destinații din afara țării.

Anunţul de înființare a noii companii a fost făcut joi de primarul Florin Birta și președintele CJ, Ilie Bolojan, urmând să fie semnat un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali și județeni.

„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean își spune cuvântul, pentru că aceasta duce la dezvoltarea orașului și a județului într-un ritm accelerat.

ADVERTISING

În cazul de față, a avea un aeroport care să ne conecteze cu capitala țării mult mai bine și cu hub-uri europene exact asta înseamnă, o dezvoltare și condiții mai bune pentru investitori, pentru turiști și pentru comunitatea locală", a precizat primarul Oradiei Florin Birta.

PRIMĂRIA ORADEA ȘI CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR VOR ÎNFIINȚA, ÎN PREMIERĂ, O COMPANIE AERIANĂ LOCALĂPrimăria Oradea și...

Publicată de Primăria Oradea pe Joi, 5 august 2021

O soluție pentru dezvoltarea orașului

„De ce e bine să facem această companie aeriană locală? Suntem un oraș mediu din România care are în zona de influență a aeroportului aproximativ un milion de locuitori pe care se poate baza și pe care trebuie să îi deservească.

ADVERTISING

Suntem un oraș și un județ în care operarea zborurilor este la limita de rentabilitate și depinde de politicile comerciale ale companiilor și de contextul global, iar rămânerea totală la hazardul pieței aeronautice nu este o soluție pentru dezvoltarea orașului.

Am decis că este oportun, urmărind modele de conectare ale altor orașe mici din Europa la hub-uri aeriene, să înființăm această companie.

Vom achiziționa sau închiria două aeronave de până la 75 de locuri fiecare cu care vom opera zboruri spre diverse destinații.

ADVERTISING

Urmărim o scădere a prețurilor pe rutele respective, întrucât cele actuale nu sunt deloc mici”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Autoritățile doresc operarea cu două aeronave a unor curse Oradea - București, minimum 3 zboruri pe zi în zilele lucrătoare și minimum 2 zboruri pe zi în zilele nelucrătoare, care ar urma să devină operaționale din martie 2022, dar și a unor curse care să lege Oradea de unul sau două aeroporturi internaționale din vestul Europei, care ar urma să devină funcționale cel târziu din luna octombrie 2022.

Activitatea companiei aeriene locale ar urma să fie finanțată din subscripții publice, sponsorizări și donații provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect, susțin reprezentanții primăriei.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇