Opt traficanți, reținuți de DIICOT: Dădeau petreceri private și vindeau droguri

Opt traficanți, reținuți de DIICOT: Dădeau petreceri private și vindeau droguri

Opt persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri, acestea fiind acuzate că vindeau substanţele interzise în municipiul Piatra Neamţ, fie către diferiţi consumatori, fie în cadrul unor petreceri private pe care le organizau.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii DIICOT Piatra Neamţ au reţinut opt persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de:

  • introducere în ţară de droguri de risc, în formă continuată,
  • trafic de droguri de risc, în formă continuată,
  • deţinere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu,
  • conducere a unui autovehicul sub influenţa drogurilor,
  • punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.
ADVERTISING

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada martie - octombrie 2020, inculpaţii au desfăşurat activităţi de trafic de droguri de risc pe raza municipiului Piatra Neamţ, fie către diferiţi consumatori, fie în cadrul unor petreceri private organizate de către aceştia”, se arată în comunicat.

Un bărbat a fost prins când ridica de la o firmă de curierat un colet cu 6 kilograme de droguri

Procurorii DIICOT au făcut nouă percheziţii domiciliare şi nouă percheziţii auto, în municipiul Piatra Neamț. În urma cărora, au fost ridicate 1,6 kilograme de cannabis, zece dispozitive de mărunţit droguri, sumele de 2.200 de lei şi 800 de euro, două cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif şi două pistoale tip airsoft.

ADVERTISING

De asemenea, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, au realizat o acţiune de prindere în flagrant a unei persoane în timp ce deţinea în autoturism mai multe fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de cannabis, resturi de ţigarete confecţionate artizanal şi două dispozitive de mărunţire.

Marţi, Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă a două persoane, cinci dintre acestea au fost arestate la domiciliu, iar o persoană este anchetă sub control judiciar.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇