O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov

Un atac cu cocktailuri Molotov a avut loc miercuri dimineață la o sinagogă din Berlin.

Anunțul a fost făcut de comunitatea Kahal Adass Jisroel, a cărei sinagogă din cartierul Mitte a fost vizată. Ulterior, poliția a confirmat atacul cu două dispozitive incendiare, informează Associated Press.

Întreaga stradă a fost închisă și traficul blocat, la fața locului fiind trimiși zeci de polițiști pentru a asigura ordinea.

„Suntem șocați de acest atac terorist. Mai presus de toate, familiile din cartier care aparțin de sinagogă sunt șocate și tulburate. Cuvintele devin fapte. Ideologia Hamas de exterminare a tot ce e evreiesc are efecte și în Germania”, a transmis într-o declarație oficială Consiliul Central al Evreilor.

ADVERTISING

Complexul comunității Kahal Adass Jirosel din centrul Berlinului include, pe lângă sinagogă, și o grădiniță, o școală și un centru comunitar.

Actele antisemite au crescut în capitala Germaniei odată cu escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

În special noaptea trecută, după ce spitalul Al-Ahli din Gaza a fost bombardat, au avut loc proteste violente și în mai multe orașe din Germania, inclusiv la Berlin, în fața Porții Brandenburg, existând mai mulți răniți.

ADVERTISING

Forţele de apărare israeliene susţin că o rachetă lansată greşit de Jihadul Islamic a provocat explozia de la spitalul din Gaza, în care au murit peste 500 de persoane.

Însă Hamas şi majoritatea naţiunilor arabe au dat vina pe Israel. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahrein s-au alăturat Egiptului, Iordaniei şi Turciei, acuzând Israelul.

Detalii despre ce se întâmplă în ziua 12 a războiului dintre Israel și Hamas puteți afla aici - Peste 500 de morți într-un spital din Gaza. Hezbollah anunță „o zi a mâniei”, Biden a aterizat în Israel și are întrebări dificile pentru Netanyahu (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇