O pisica mumifiată, găsită într-o casă din Bistrița, va fi scoasă la licitație la Londra

O pisica mumifiată, găsită într-o casă din Bistrița, va fi scoasă la licitație la Londra

O pisica mumifiată, care a fost găsită în peretele unei case din Bistrița, urmează să fie scoasă la licitație la Londra.

Prețul de pornire al licitației este de 1.200 de euro Se pare că pisica mumificată a fost descoperită de doi frați din Bistrița când curățau subsolul casei bunicilor.

Există în perioada antică și în Evul Mediu acest obicei, de a zidi aceste animale sacrificate în subsolurile unor construcții, pentru a le asigura trăinicia, pentru a asigura prosperitatea acestora sau apărarea împotriva relelor”, a declarat Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, la ProTV.

ADVERTISING

Conform localnicilor, unul dintre cei doi frați care au făcut descoperirea este artist plastic. Acesta a luat legătura cu o casă de licitație din Londra, iar reprezentanții acesteia au decis să scoată pisica mumificată la vânzare. Interesul pentru pisica mumificată este cu atât mai mare cu cât aceasta provine din țara lui Dracula.

 “Probabil datorită interesului față de necunoscut, față de aceste obiecte cu încărcătură magică. Să nu uităm că este un obiect care vine din Transilvania, țara contelui Dracula”, a adăugat Tudor Sălăgean.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Subiectul a captat atenția presei externe în ultimele zile, The Sun scriind despre misterul acestei pisici mumifiate.

”Eu și fratele meu Adrian am găsit pisica în peretele casei bunicii mele, care a fost construită în 1921. Curățam pivnița când am observat o fisură în perete și am decis să slăbim cărămizile pentru a vedea ce se află în spatele ei.

Ne-am gândit că am putea găsi o cameră sau un compartiment ascuns. În timp ce am scos câteva cărămizi, am observat ceva care arăta ca un cap în miniatură al unui animal”, a spus unul dintre cei doi frați, citați de sursa externă.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇