O nouă variantă a coronavirusului a fost descoperită în Franţa.
Cea mai nouă mutație a SARS-CoV-2 vine după deja cunoscutele variante britanică, sud-africană, braziliană, californiană, newyorkeză și bretonă.
Această variantă a fost detectată la mai mulți pacienți din Île-de-France, în sud-estul și sud-vestul Franței.
Momentan, nu există nicio indicație că mutația este mai mult sau mai puțin contagioasă decât celelalte variante cunoscute deja, scrie Le Figaro.
Varianta britanică a noului coronavirus a suferit o mutație periculoasă
Cea mai nouă mutație a fost numită ”Henri-Mondor”, după spitalul situat în Créteil, în Val-de-Marne.
Asistența Publică-Hôpitaux de Paris (AP-HP), căreia îi aparține unitatea medicală respectivă, a anunțat descoperirea într-un comunicat de presă publicat marți, 30 martie.
Specialiștii menționau în comunicat că această versiune a COVID-19 ”circulă acum activ în Franța”.
”Ea este caracterizată prin prezența a două deleții și a 18 mutații de aminoacizi, dintre care 7 până la 8 sunt situate în pozițiile cheie ale proteinei spike”, potrivit AP-HP.
Rusia spune că o mutaţie a noului coronavirus are loc în Siberia
Identificată mai întâi ”în cadrul unui grup format din trei specialiști din spital și partenerul unuia dintre ei”, această variantă franceză a fost apoi detectată la 29 de pacienți din Île-de-France.
”Frecvența depistării a continuat să crească odată cu identificarea mai multor clustere și se găsește din ce în ce mai mult în probele testate de platforma spitalului Henri-Mondor AP-HP”, au mai comunicat medicii.
Ar fi vorba despre aproximativ 1,8% din tulpinile secvențiate pe teritoriul Franței.
Pentru moment, nimic nu indică faptul că această variantă - ”Henri-Mondor” - este mai mult, la fel de mult sau mai puțin contagioasă decât celelalte variante cunoscute.
”Vor fi necesare studii suplimentare pentru a ști dacă varianta este asociată cu forme clinice de severitate diferită și dacă sensibilitatea sa la acțiunea tratamentelor antivirale și la protecția dată de vaccinuri este afectată de prezența numeroaselor sale mutații”, se mai arată în comunicat.
Studiul despre descoperirea acestei variante a fost publicat în revista Emerging Infectious Diseases.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
A.D.