O nouă grevă în aeroporturile din Paris dă peste cap traficul aerian

O nouă grevă în aeroporturile din Paris dă peste cap traficul aerian

O nouă grevă care are loc la aeroporturile din Franța dă peste cap traficul aerian. Ministerul Afacerilor Externe a emis în acest sens o atenționare de călătorie.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că protestul de azi va produce perturbări majore ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor și anulări ale unor zboruri.

Autoritățile le recomandă călătorilor să verifice informațiile pe site-urile companiilor aeriene alese și să meargă la aeroport înainte cu cel puțin trei ore pentru un zbor internațional și cu cel puțin două ore pentru un zbor intern sau european.

ADVERTISING

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

Un zbor din șase anulat la Paris

O grevă a personalului de la sol de la aeroportul Charles de Gaulle (CDG) din Paris a dus marți la anularea a aproximativ 10% din zboruri, iar un efect similar este așteptat vineri, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului aeroportului, ADP.

Din cauza protestelor angajaților, traficul rutier spre aeroport ar putea fi întrerupt în această zi, iar călătorilor li se recomandă să vină de la Paris cu trenul, relatează France 24.

Marți au făcut grevă doar angajații companiei care administrează principalul aeroport parizian, însă vineri sunt așteptați să se alăture protestului și salariații unor companii aeriene, ai unor firme subcontractoare și ai altor companii care își desfășoară activitatea pe Charles de Gaulle.

ADVERTISING

Cererea de călătorii crește, la fel și pretențiile angajaților

Sindicaliștii cer mărirea salariilor cu 300 de euro pentru a putea face față creșterii inflației, care în iunie a ajuns la 6,5% în Franța.

Solicitările lor survin într-o perioadă în care companiile aeriene se confruntă cu lipsa de personal după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Mai multe companii aviatice și aeroporturi din Europa au fost afectate de greve în ultimele săptămâni, iar în următoarele luni sunt așteptate perturbări ale traficului aerian provocate de mișcările sindicale care se suprapun cu creșterea cererii de călătorie. Cozi lungi s-au format pe aeroporturile din Londra, Amsterdam, Roma și Frankfurt, unde mai multe zboruri au fost anulate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇