Atenție, dacă plecați în concediu: Urmează greve în Franța și Spania

Atenție, dacă plecați în concediu: Urmează greve în Franța și Spania

Angajaţii companiei feroviare franceze SNCF vor organiza o grevă naţională pe 6 iulie, pentru a cere majorări salariale, au anunţat, vineri, sindicatele.

”Contextul post-pandemic şi geostrategic, pe fondul războiului din Ucraina, provoacă o creştere a preţurilor fără egal din ultimii 40 de ani. Angajaţii sistemului feroviar sunt puternic afectaţi şi suferă o scădere bruscă şi puternică a puterii lor de cumpărare”, se arată într-un comunicat de presă.

Angajaţii sistemului feroviar francez cer măsuri pentru a ajunge din urmă inflaţia salarială, dar şi o creştere generală a salariilor şi reevaluarea sporurilor sau chiar o reevaluare a tuturor indemnizaţiilor, recompenselor şi indemnizaţiilor.

ADVERTISING

Sindicatul feroviar Unsa nu s-a alăturat încă apelului la grevă şi va oferi un răspuns cu privire la participarea sa pe 28 iunie.

Grevă și în Spania

De asemenea, mai multe organizaţii sindicale din Spania au anunţat o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene EASYJET.

Greva este organizată între 1 - 3, 15 - 17 şi 29 - 31 iulie 2022, la cele 3 baze situate în Barcelona, Palma de Mallorca şi Málaga. În acest context, pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată.

Ministerul român de Externe recomandă cetăţenilor să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al Românei la Madrid la +34 91.734.4004.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇