O nouă mină marină a fost găsită și distrusă în largul țărmului românesc (Foto)

O nouă mină marină a fost găsită și distrusă în largul țărmului românesc (Foto)
Foto: Facebook Forțele Navale Române

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, au detonat, duminică, o mină marină, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

Mina marină din raionul maritim Eforie a fost distrusă Scafandrii de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal) au…

Publicată de Forțele Navale Române pe Duminică, 31 iulie 2022


Conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti.

ADVERTISING

Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19,30 și mina a fost distrusă în jurul orei 20:15.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigaţia în siguranţă, în apele teritoriale româneşti, au transportat mina într-un raion de siguranţă şi au distrus-o prin explozie. 

Nu este prima mină marină găsită în apropierea țărmurilor românești de la invazia Rusiei în Ucraina.

”După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federaţia Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război”, informează ministerul.  

ADVERTISING

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇