O luare de ostatici la o închisoare din Suedia se încheie după livrarea de pizza

O luare de ostatici la o închisoare din Suedia se încheie după livrarea de pizza

O luare de ostatici la o închisoare din Suedia s-a încheiat cu bine, după nouă ore de negocieri şi o livrare de pizza.

Miercuri, în jurul orei locale 12.30 (10:30 GMT), doi deţinuţi din centrul penitenciarului de înalta securitate Hällby, în apropierea oraşului Eskilstuna, au reuşit să pătrundă în spaţiul rezervat gardienilor, a făcut cunoscut Torkel Omnell, un responsabil de la penitenciar.

În interior se aflau doi gardieni care au fost imediat luaţi ostatici, notează AFP.

Apoi "am trimis un mediator la faţa locului" şi Poliţia a fost mobilizată, a explicat Torkel Omnell.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Gardienii, care au fost eliberaţi în două etape în cursul serii, "nu au fost răniţi şi vor merge la familiile lor", a declarat pentru AFP Stina Lyles, o purtătoare de cuvânt a administraţiei penitenciare suedeze.

Potrivit mai multor media suedeze, două condiţii au fost puse pentru eliberarea ostaticilor: un elicopter pentru a fugi şi 20 de pizza cu carne kebab care să fie împărţite între deţinuţi.

"Da, mai multe pizza au fost livrate", a confirmat Stina Lyles, pentru AFP. O pizzerie locală, Hällby Pizzeria, a confirmat, de asemenea, ca a onorat comanda neobişnuită, explicând că a rămas fără carne.

"Administraţia închisorii nu a spus prea multe când a comandat. Şi nu am fost plătit, doar au venit, au luat pizza şi au plecat", a declarat la postul naţional de televiziune SVT Beshar Toma, angajat al pizzeriei.

Cei doi deţinuţi, ambii executând lungi pedepse pentru crimă, au fost transferaţi la secţia de poliţie urmând a fi audiaţi pentru "răpire", potrivit forţelor de ordine.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!