O grenadă a explodat într-un poligon din Sălaj. Sunt 9 militari răniți UPDATE

O grenadă a explodat într-un poligon din Sălaj. Sunt 9 militari răniți <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

O grenadă a explodat, miercuri dimineaţă, într-un poligon al Ministerului Apărării din județul Sălaj, în timpul unui exercițiu. 9 militari au fost răniţi, dintre care mai grav – un tânăr de 19 ani.

Ministerul Apărării a confirmat incidentul, care s-a produs în poligonul Armatei de la Crasna.

Un militar a fost grav rănit, iar alţi opt au suferit răni mai uşoare, în timpul unei ședințe de instruire cu grenade, precizează MApN.

„Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10:15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, transmite MApN.

ADVERTISING

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul.

Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

ADVERTISING

UPDATE Cei nouă militari răniţi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în stare stabilă, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

"În Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au ajuns 9 victime, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani. Majoritatea pacienţilor au plăgi penetrante la nivelul membrelor inferioare şi superioare. De asemenea, pacienţii sunt în curs de investigare pentru stabilirea diagnosticului, fiind în acest moment stabili şi conştienţi", se arată în informarea de presă.

Toţi 9 rămân internaţi în spital, unde primesc inclusiv suport psihologic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇