Un militar român a murit strivit de tanc

Un militar român a murit strivit de tanc

Un militar român de 35 de ani a murit într-un accident, care a avut loc în poligonul Smârdan (judeţul Galaţi).

Bărbatul a murit strivit de şenilele unui tanc, în timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă.

Militarul coordona manevrele în vederea începerii deplasării unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului în care se găsea mașina de luptă.

Informaţia a fost confirmată  de Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă, care precizează că este vorba despre plutonierul Sebastian Șerban.

ADVERTISING

"Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața", precizează MApN.

Militarul făcea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, unitate din componenţa Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focşani. Avea 35 de ani, lucra în MApN din 2008 şi era căsătorit.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi uniformă militară
Foto: MApN

Poliția Judiciară Galați face cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar Galați, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului, adaugă MApN.

ADVERTISING

Premierul Nicolae Ciucă a transmis condoleanţe familiei militarului care şi-a pierdut viaţa.

"Sunt alături de familia militarului care şi-a pierdut viaţa la Smârdan, pe timpul activităţii de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa la datorie. Transmit condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!", a scris premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Amintim că la începutul lunii martie un avion de luptă MiG 21 LanceR şi un elicopter militar Puma s-au prăbușit la câțiva kilometri de baza aeriana de la Mihail Kogălniceanu. Toţi cei 8 militari de la bord au murit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇