O funcționară a ajuns în arest după ce a fost prinsă luând mită 70.000 de euro de la un fermier, ca să-l lase să acceseze fonduri europene

O funcționară a ajuns în arest după ce a fost prinsă luând mită 70.000 de euro de la un fermier, ca să-l lase să acceseze fonduri europene

Şefa Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, Irina Manole, a fost reținută după ce a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA Constanța luând mită de la un fermier.

Flagrantul a avut loc pe 2 aprilie, însă DNA l-a anunțat astăzi, într-un comunicat.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Manole ceruse mită unui fermier 50% din fondurile europene primite. Ulterior, judecătorii au fost de acord cu propunerea DNA ca femeia să fie arestată preventiv pentru 30 de zile.

”La data de 02 aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la un o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii ‘Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri’ și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru ‘ajutorul’ acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii menționează că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, însă nu sunt date detalii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: