O membră PSD a luat șpagă aproape 10.000 de euro pentru angajări la spital și alte intervenții UPDATE A fost reținută

O membră PSD a luat șpagă aproape 10.000 de euro pentru angajări la spital și alte intervenții UPDATE A fost reținută

O membră PSD Maramureș a fost reținută de polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție, pentru că a pretins și primit aproape 10.000 de euro de la diverse persoane, cărora le-a promis că vor promova concursul pentru a fi angajate la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, dar şi pentru alte intervenţii la MApN sau Evidenţa Populaţiei.

UPDATE: Persoana în cauză a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentată Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISING

În urma cercetărilor și în baza ordonanțelor emise de Parchetul Maramureș, polițiștii anticorupție au pus în executare un mandat de aducere vizând o femeie acuzată de trafic de influență în formă continuată.

Timp de 5 ani (2017-2022), această femeie a pretins şi primit diferite sume de bani, totalizând 9.700 de euro și 300 de lei, de la 6 persoane.

Ea le-a lăsat să creadă pe aceste persoane că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

ADVERTISING

Suspecta a promis că îi va determina pe aceştia "să faciliteze promovarea unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, în lipsa pregătirii corespunzătoare, precum şi să urgenteze îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv să emită acte de identitate, în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile”, arată DGA, într-un comunicat transmis vineri.

Femeia a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentată Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISING

Reacţia PSD

”Nu a fost nicio descindere la sediul PSD Maramureș. Am înțeles că este o problemă cu un membru al organizației, în persoana dnei Rodica Covaci, care a fost invitată către Parchet pentru a da anumite declarații. Am înțeles că s-a dat mandat de reținere pentru 24 de ore.

Nu cunosc problemele sau acuzațiile care i se aduc. Cert este că nu are absolut nicio treabă cu PSD Maramureș, până la urmă fiecare trebuie să își rezolve problemele personale, iar justiţia să își facă datoria. Nu, dânsa nu este secretara partidului. Aceștia sunt aleși, iar doamna Covaci NU ARE NICIO FUNCȚIE nici la nivel județean, nici la nivel municipal”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, pentru presa locală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇