O companie chineză va produce un miliard de doze de vaccin Pfizer

O companie chineză va produce un miliard de doze de vaccin Pfizer

Compania farmaceutică chineză Fosum Pharma a ajuns la un acord cu partenerul său german BioNTech, care îi va permite să producă un miliard de doze anuale de vaccin Pfizer-BionNTech împotriva COVID-19.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95 la sută.

Fosun Pharma a informat duminică bursa din Shanghai că va investi 100 de milioane de dolari pentru a produce vaccinul BioNTech, care îi va facilita brevetul şi cunoştinţele tehnologoice.

ADVERTISING

În baza acestui acord, Fosun deţine drepturile exclusive pentru a livra vaccinul în China continentală, Hong Kong, Macao şi Taiwan.

BionTech a anunţat de asemenea un plan pentru a muta la Singapore sediul său central pentru Asia şi de a deschide acolo o fabrică, cu "o capacitatea de livrare regională şi globală" precum şi o "capacitate de producţie de răspuns rapid".

Hong Kong şi Macao au aprobat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech, pentru situaţii de urgenţă, însă vaccinul nu a primit încă aprobarea autorităţilor de la Beijing pentru utilizarea sa în China continentală.

ADVERTISING

Potrivit informaţiilor, guvernul chinez ar putea da undă verde acestui vaccin anti-COVID-19 în iulie, devenind astfel primul vaccin străin aprobat în această ţară.

SUA au anunţat că sprijină o suspendare a brevetelor la vaccinuri în întreaga lume pentru a facilita distribuirea lor globală, deşi mai multe companii farmaceutice, inclusiv cea americană Pfizer, şi unele guverne precum cel german s-au opus acestui lucru.

Citește articolele zilei pe SpotMedia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇