Nou cutremur în Arad. 40 de seisme au avut loc luna aceasta în România

Nou cutremur în Arad. 40 de seisme au avut loc luna aceasta în România

Un cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs, luni dimineaţa, la ora locală 6:25, în Crişana, judeţul Arad, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 8 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 22 km est de Arad, 48 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

De la începutul lunii mai, în România, au avut loc 40 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,7 pe Richter.

ADVERTISING

Explicațiile directorului Institutului pentru Fizica Pământului

Cutremurul de acum o săptămână, cu magnitudinea 4,9, care a avut loc în Arad a fost puternic pentru zona respectivă, a declarat Constantin Ionescu, directorul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„Dacă un cutremur se produce la un kilometru adâncime și este sub un oraș, intensitatea poate fi destul de mare și să producă pagube. Dacă ne referim la zona seismică Vrancea, pe care o știm, acolo un cutremur de 4,9 se simte, dar nu produce nicio pagubă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Depinde de zona respectivă. În cazul de față, e un cutremur puternic, semnificativ pentru zona respectivă”, a spus directorul INFP.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇