Norvegia exclude oficial AstraZeneca din schema națională de vaccinare

Norvegia exclude oficial AstraZeneca din schema națională de vaccinare

Norvegia a eliminat vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca din campania sa de inoculare, a anunțat premierul Erna Solberg.

Şefa guvernului norvegian a declarat că decizia a fost luată pe baza sfaturilor unui comitet de experţi şi ale Institutului Norvegian pentru Sănătate Publică (FHI), care au recomandat excluderea vaccinurilor produse de AstraZeneca şi Johnson & Johnson din campania de imunizare din cauza riscului apariţiei unor efecte secundare foarte rare, însă grave.

Norvegia a extins, de asemenea, oprirea temporară a utilizării serului Johnson & Johnson, însă nu l-a exclus deocamdată din campania sa de vaccinare, a mai spus Solberg.

ADVERTISING

Guvernul intenţionează să ofere vaccinul Johnson & Johnson celor care doresc să fie imunizaţi cu acest ser, relatează dpa.

Norvegia nu a început încă să folosească vaccinul de la Johnson & Johnson.

Recomandările comitetului de experţi s-au bazat parţial pe situaţia actuală din Norvegia, unde numărul infectărilor este redus comparativ cu alte ţări.

Norvegia a stopat folosirea vaccinului AstraZeneca pe 11 martie ca măsură de precauţie după apariţia unor cazuri rare de cheaguri de sânge după vaccinare, soldate şi cu decese. Aproximativ 138.000 de persoane fuseseră vaccinate cu acest ser până atunci.

ADVERTISING

Danemarca a exclus vaccinul AstraZeneca din campania sa de inoculare în urmă cu o lună.

Vezi și:

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇