Noii recruți din Rusia primesc arme Kalașnikov ruginite (Video)

Noii recruți din Rusia primesc arme Kalașnikov ruginite (Video)

Oficialii ucraineni spun că noii recruți din Rusia primesc arme Kalașnikov ruginite și au publicat imagini cu acestea pe rețelele de socializare.

„Cei mobilizați recent în Rusia primesc arme ruginite și pungi de plastic. Li se spune că sunt doar pentru a se obișnui cu ele. Dar asta vor primi pentru a ataca Ucraina. Asta este a doua armată a lumii”, a scris pe Twitter Anton Gherașcenko, consilierul ministrului de Interne al Ucrainei.

Și de jurnalistul bulgar de la site-ul de investigații Bellingcat, Hristo Grozev, a publicat imagini cu armele ruginite. ”Rușii proaspăt recrutați prezintă armele primite”, scrie el.

Rusia a anunțat zilele trecute că a modificat arma Kalaşnikov AK-12, folosită de forţele sale în Ucraina, pentru a accelera tragerea şi pentru a oferi soldaţilor mai mult control asupra modurilor de tragere.

ADVERTISING

Versiunea AK-12, care a intrat în funcţiune în 2018, va avea dezactivată decuplarea în două runde şi va avea un control bidirecţional al modurilor de tragere, precum şi un suport reglabil pentru obraji, a declarat pentru RIA Novosti preşedintele Kalaşnikov Concern, Alan Luşnikov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇