Noi dovezi despre modul în care Administrația lui Trump a încercat să ascundă cifrele pandemiei de COVID

Noi dovezi despre modul în care Administrația lui Trump a încercat să ascundă cifrele pandemiei de COVID

O comisie parlamentară condusă de democrați a anunțat că a descoperit dovezi că Administrația Trump a intervenit în rapoartele despre COVID, încercând să modifice sau să blocheze informațiile transmise de CDC în legătură cu efectele grave ale virusului.

Documentul întocmit de comisie arată presiunea pe care un reprezentant numit politic al Administrației Trump a pus-o pentru ca CDC să modifice sau să ascundă date în special din rapoatele săptămânale cu privire la infectările, spitalizările și mortalitatea cauzate de COVID, potrivit CNN.

ADVERTISING

Este amintită și declarația de anul trecut a unui expert de la CDC care spunea că a primit ordine să distrugă dovezile cu privire la asemenea cereri de modificare a rapoartelor.

Este numit Paul Alexander, reprezentant politic al Administrației Trump, care a trimis un email CDC pe 8 august 2020 în care cerea ”oprirea imediată” a rapoartelor săptămânale și modificarea datelor din două raportări legate de infectările dintr-o zonă din Georgia și despre cazurile de COVID în rândul copiilor.

În același email, Alexander acuză CDC că transmite informații false menite să discrediteze Administrația Trump.

ADVERTISING

Alte emailuri ale aceluiași reprezentant politic arată tentative similare de a influența rapoartele științifice, dar și de a convinge experții CDC să îmbrățișeze strategia ”imunității de turmă”.

Anul trecut directorul CDC dr. Robert Redfield declara că le-a spus angajaților să ignore pur și simplu indicațiile lui Alexander.

”Instituțiile de sănătate publică nu trebuie să fie compromise de decidenții de la nivel politic”, a concluzionat șeful comisiei, democratul James Clyburn.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇