Atitudinea lui Trump în fața pandemiei a provocat focare de COVID-19 în Secret Service, cu costuri uriașe

Atitudinea lui Trump în fața pandemiei a provocat focare de COVID-19 în Secret Service, cu costuri uriașe

881 de angajați ai Secret Service au fost infectați cu COVID-19 între 1 martie 2020 și 9 martie 2021.

Asta arată datele obținute de ONG-ul Cetățeni pentru Responsabilitate și Etică din Washington, citate de UPI.com. Lista nu include nume și nici misiunile în care agenții au fost implicați, dar se ştie că 477 lucrau la divizia care se ocupă cu protecția președintelui, vicepreședintelui, familiilor lor și oficialilor guvernamentali.

Iar aceste date pot fi corelate cu perioada în care Donald și Melania Trump au fost testați pozitiv cu COVID, în octombrie 2020. Și ne amintim cu toții cum cel care era atunci președinte s-a externat după doar câteva zile și s-a întors la Casa Albă scoțându-și ostentativ masca de protecție. Totodată, la scurt timp el și-a reluat acțiunile de campanie.

ADVERTISING

Presa americană a relatat atunci pe larg despre faptul că Donald Trump ignoră regulile de protecție anti-COVID și s-a scris atunci inclusiv că un focar este chiar în rândul agenților Secret Service.

Însă datele de acum arată că focarul a fost mult mai mare decât se vehiculase inițial. Iar faptul că liderii politici de la acea vreme au ignorat măsurile anti-COVID a contribuit la asta.

De exemplu, vicepreședintele Mike Pence a mers într-o vacanță de schi în Vail, Colorado, chiar în decembrie, când în SUA era un înregistrat un vârf al pandemiei. Iar doar pentru această excursie au fost mobilizați 48 de agenți care au fost expuși virusului și asta i-a și costat 750.000 de dolari pe contribuabili.

ADVERTISING

Iar acțiunile de campanie ale lui Trump, în ciuda perioadei respective când numărul cazurilor de COVID creștea alarmant, au expus alte sute de agenți.

Despre atitudinea lui Trump în pandemie ne amintim cu toții, șocând lumea cu cele mai năstrușnice declarații. De referință rămâne momentul când, într-o conferință la Casa Albă, Trump a spus că infecția cu SARS-CoV-2 ar putea fi tratată prin injectarea de dezinfectant sau iradierea corpurilor pacienților cu raze ultraviolete.

Pe lângă asta, și Trump și membrii familiei sale au făcut numeroase deplasări private în care a fost nevoie de protecția agenților. Rapoartele arată că familia Trump a făcut de 12 ori mai multe deplasări decât familia Obama.

ADVERTISING

Citește mai mute despre modul în care Trump s-a comportat în timpul pandemiei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇