New York Times, despre incendiile devastatoare din Grecia. Localnic: Românii sunt niște mașini. Suntem norocoși că sunt aici

New York Times, despre incendiile devastatoare din Grecia. Localnic: Românii sunt niște mașini. Suntem norocoși că sunt aici

Uniunea Europeană a desfășurat pompieri și echipamente în Grecia, în ceea ce ar putea fi o avanpremieră a modului în care va gestiona dezastrele legate de schimbările climatice.

Săptămâna trecută, la lăsarea serii, în pitorescul sat Dadia din nordul Greciei, unde locuiesc câteva sute de oameni și care se află lângă un parc național luxuriant plin de vulturi rari, zeci de pompieri din întreaga Europă s-au adunat pentru a evalua activitatea și pentru a se aproviziona cu apă și combustibil, scrie New York Times.

ADVERTISING

Epuizați, cu pete întunecate pe obrajii înroșiți, au privit cum cel mai distructiv incendiu din istoria recentă a Europei avansează prin pădurea virgină de peste deal.

Nu mai era prea mult de făcut acum decât să aștepte. În acest loc, pădurea, de o densitate impenetrabilă, a împiedicat pompierii să se confrunte cu inamicul la sol. Două avioane de preluare a apei tocmai își terminaseră ultimele lansări pentru ziua respectivă, și trebuiau să se întoarcă la bază și să aștepte primele raze de lumină pentru a se ridica din nou.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte integral pe ŞtirileProTV.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇