18 cadavre arse au fost găsite într-o pădure din Grecia devastată de incendii

18 cadavre arse au fost găsite într-o pădure din Grecia devastată de incendii

18 arse, posibil ale unor imigranţi, au fost găsite într-o zonă împădurită din nordul Greciei, aflată la graniţa cu Turcia, o regiune afectată de incendii de vegetaţie în ultimele patru zile, la stingerea cărora acţionează şi pompieri români.

Cadavrele arse au fost găsite marţi într-o zonă rurală izolată, la sud de satul Avantas, în nordul Greciei, unde incendiile de vegetaţie ard de câteva zile, a anunţat brigada de pompieri, relatează BBC şi Reuters.

"Având în vedere că nu au fost raportate dispariţii sau locuitori dispăruţi din zonele învecinate, se investighează posibilitatea ca acestea să fie persoane care au intrat ilegal în ţară", a declarat brigada de pompieri.

ADVERTISING

Regiunea mai largă Evros este o rută populară pentru migranţii care traversează râul cu acelaşi nume din Turcia în Grecia.

"Căutările în întreaga zonă în care a izbucnit incendiul sunt în curs de desfăşurare", a precizat brigada de pompieri.

Un medic legist şi o echipă de investigaţie se îndreaptă spre locul respectiv din pădurea Dadia. Regiunea Evros din nord-estul Greciei, nu departe de graniţa cu Turcia, a fost devastată de incendii.

Incendiile au ajuns la Alexandroupolis, iar pacienţii de la două instituţii medicale a trebuit să fie evacuaţi pe un feribot.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇