Zeci de persoane arestate în Grecia, acuzate că au provocat intenționat incendiile devastatoare

Zeci de persoane arestate în Grecia, acuzate că au provocat intenționat incendiile devastatoare

Poliția elenă a arestat zeci de persoane pe care le acuză că au provocat incendiile uriașe din Grecia, considerate de experți ca fiind cele mai mari înregistrate vreodată în UE.

Arestările au loc în timp ce incendiile fac ravagii în întreaga țară. Incendiile de pe muntele Parnitha, la nord de capitala Greciei, Atena, nu pot fi controlate, iar peste noapte au fost distruse mai multe păduri, potrivit CNN.

Cea mai întinsă linie a frontului unde se luptă cu incendiile este în apropiere de orașul Alexandroupolis din nord-estul țării, în regiunea Evros.

ADVERTISING

Poliția elenă a efectuat 79 de arestări legate de incendii, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Pavlos Marinakis, pentru postul public de televiziune EPT.

„Ceea ce se întâmplă nu este doar inadmisibil, ci și obscen și criminal. Comiteți o crimă împotriva țării. Nu veți fi cruțați. Vă vom găsi și veți fi trași la răspundere în Justiție", a spus și ministrul grec pentru criza climatică, Vassilis Kikilias, într-o declarație.

Cu peste 73.000 de hectare arse, incendiile din Alexandroupolis sunt oficial cele mai mari înregistrate vreodată în Uniunea Europeană, potrivit comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În întreaga Grecie, incendiile de vegetație au afectat până acum 130.000 de hectare, ceea ce reprezintă, de asemenea, un record în UE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇