Navalnîi nu a fost lăsat să vorbească nici măcar cu avocații săi

Navalnîi nu a fost lăsat să vorbească nici măcar cu avocații săi
Aleksei Navalnîi înconjurat de jurnaliști, în avionul cu care a revenit în Rusia

Fondul de Luptă împotriva Corupţiei, organizaţia opozantului rus Alexei Navalnîi, afirmă că acestuia nu i s-a permis să discute cu avocaţii după ce a fost arestat duminică seara, în mod ilegal – consideră susţinătorii săi.

„Este reţinut ilegal, avocaţii săi nu sunt lăsaţi să-l vadă”, acuză Fondul, citat de AFP.

Doi avocaţi au fost lăsaţi să intre în comisariatul din Himki, o suburbie a Moscovei, unde este închis Navalnîi, arestat duminică seara pe aeroport, la sosirea de la Berlin, a anunţat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş, precizând însă că avocaţilor nu li s-a permis contactul cu deţinutul.

ADVERTISING

Deşi ştia că poate fi arestat, opozantul în vârstă de 44 de ani a revenit din Germania, unde a fost tratat din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Avocata Olga Mihailova, una din reprezentantele legale ale lui Navalnîi, a declarat postului de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei) că poliţia "încalcă legea împiedicându-i pe apărători" să se întâlnească cu el.

Arestarea lui Navalnîi, care îl acuză pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că a ordonat să fie otrăvit, a provocat reacţii de condamnare în Europa şi Statele Unite. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins luni criticile, apreciind că occidentalii atacă Moscova pentru "a distrage atenţia de la criza profundă care subminează modelul occidental de dezvoltare".

ADVERTISING

Citește mai multe despre acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇