Navalnîi nu a fost lăsat să vorbească nici măcar cu avocații săi

Navalnîi nu a fost lăsat să vorbească nici măcar cu avocații săi
Aleksei Navalnîi înconjurat de jurnaliști, în avionul cu care a revenit în Rusia

Fondul de Luptă împotriva Corupţiei, organizaţia opozantului rus Alexei Navalnîi, afirmă că acestuia nu i s-a permis să discute cu avocaţii după ce a fost arestat duminică seara, în mod ilegal – consideră susţinătorii săi.

„Este reţinut ilegal, avocaţii săi nu sunt lăsaţi să-l vadă”, acuză Fondul, citat de AFP.

Doi avocaţi au fost lăsaţi să intre în comisariatul din Himki, o suburbie a Moscovei, unde este închis Navalnîi, arestat duminică seara pe aeroport, la sosirea de la Berlin, a anunţat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş, precizând însă că avocaţilor nu li s-a permis contactul cu deţinutul.

ADVERTISING

Deşi ştia că poate fi arestat, opozantul în vârstă de 44 de ani a revenit din Germania, unde a fost tratat din august anul trecut după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok.

Avocata Olga Mihailova, una din reprezentantele legale ale lui Navalnîi, a declarat postului de radio Eho Moskvî (Ecoul Moscovei) că poliţia "încalcă legea împiedicându-i pe apărători" să se întâlnească cu el.

Arestarea lui Navalnîi, care îl acuză pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că a ordonat să fie otrăvit, a provocat reacţii de condamnare în Europa şi Statele Unite. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins luni criticile, apreciind că occidentalii atacă Moscova pentru "a distrage atenţia de la criza profundă care subminează modelul occidental de dezvoltare".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește mai multe despre acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇