Consilierul lui Biden pentru securitate națională solicită ca Navalnîi să fie eliberat imediat

Consilierul lui Biden pentru securitate națională solicită ca Navalnîi să fie eliberat imediat

Liderul opoziţiei ruse, arestat duminică la Moscova, Aleksei Navalnîi, „trebuie eliberat imediat”, a îndemnat Jake Sullivan, viitor consilier pentru securitate naţională al preşedintelui ales american, Joe Biden.

Militantul anticorupţie şi critic vehement al Kremlinului a fost arestat de serviciile penitenciare, duminică, imediat după sosirea la Moscova din Germania, unde s-a aflat în convalescenţă în ultimele luni după ce a supravieţuit unei presupuse otrăviri, relatează AFP.

Moment Alexei Navalny detained in airport after returning to Russia

„Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii acestui scandalos atac la adresa vieţii lui trebuie să fie traşi la răspundere”, a denunţat Jake Sullivan, care va intra în funcţie la 20 ianuarie.

„Atacurile Kremlinului împotriva lui Navalnîi nu sunt numai o încălcare a drepturilor omului, dar şi un afront adus poporului rus care doreşte ca vocea lui să fie auzită”, a insistat el pe Twitter.

ADVERTISING

Mai mulţi parlamentari americani au condamnat, de asemenea, această arestare şi au lansat un apel la punerea în libertate a opozantului de 44 de ani.

Administraţia americană nu a reacţionat deocamdată la această ştire. Solicitat de AFP, Departamentul de Stat al SUA nu şi-a făcut cunoscut punctul de vedere.

Reacția ministrului român de Externe la arestarea lui Alexei Navalnîi: Așa ceva e inacceptabil!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇