Navalnîi a apărut în public, prin videoconferinţă, pentru prima dată de la încetarea grevei foamei (Video)

Navalnîi a apărut în public, prin videoconferinţă, pentru prima dată de la încetarea grevei foamei (Video)

Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a apărut în public, prin videoconferinţă, pentru prima dată de la încheierea grevei foamei.

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce echipa susţinătorilor săi a anunţat, joi, dizolvarea reţelei de birouri regionale, notează Reuters. 

În transmisiunea video, Navalnîi a apărut vizibil slăbit şi cu părul ras.

Colaboratorii săi au făcut anunţul privind dizolvarea reţelei de birouri regionale prin intermediul YouTube, înaintea unei audieri în instanţă care urma să analizeze o solicitare a procurorilor ruşi de a declara extremiști principalii piloni ai organizaţiei politice a lui Aleksei Navalnîi.

ADVERTISING

Anterior în această săptămână, un tribunal moscovit i-a interzis Fundaţiei Anticorupţie (FBK), a lui Navalnîi, să posteze online. Începând de marţi, accesul FBK la conturile sale bancare a fost interzis, la cererea procurorilor, fundaţiei fiindu-i interzisă şi organizarea de proteste.

Dacă reţeaua de birouri regionale ar fi declarată extremistă, autorităţile ar obţine puterea legală de a condamna la închisoare activişti şi să îngheţe conturi bancare.

Pe 31 martie, Navalnîi a intrat în greva foamei pentru a protesta astfel față de condițiile de detenţie, întrucât conducerea penitenciarului îi refuzase accesul la asistenţă medicală adecvată, el suferind de dureri atroce de spate şi picioare.

ADVERTISING

După 24 de zile, el a renunțat la această formă de protest.

Alexei Navalny makes first appearance in court since ending hunger strike | AFP

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇