După 24 de zile, Navalnîi anunţă că renunță la greva foamei

După 24 de zile, Navalnîi anunţă că renunță la greva foamei

Opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnîi a anunţat, vineri, că încetează greva foamei pe care a declanşat-o în urmă cu 24 de zile pentru a denunţa condiţiile de detenţie.

El a provocat astfel puternice îngrijorări privind starea sa de sănătate, relatează AFP.

"Nu îmi retrag cererea de a vedea un medic potrivit, îmi pierd sensibilitatea în părţi din mâini şi din picioare (…) Dată fiind această evoluţie şi aceste circumstanţe, încep să închei greva foamei", a scris Navalnîi, într-un mesaj publicat pe contul său de Instagram.

ADVERTISING

Context

Navalnîi s-a plâns recent de dureri acute de spate şi paralizie la nivelul braţelor şi picioarelor.

Pentru a protesta față de faptul că nu are acces la o asistenţă medicală calificată, Navalnîi a intrat în greva foamei în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

Într-o scrisoare publicată de mass-media ruse, medici independenţi, între care şi medicul personal al lui Navalnîi, i-au cerut să înceteze imediat greva foamei.

Ei au spus că au evaluat rezultatele examinării sale medicale. Dacă continuă greva foamei, el îşi va distruge şi mai mult sănătatea şi în cel mai rău dintre scenarii aceasta va duce la moartea sa, au avertizat ei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai mult, mii de oameni au participat, miercuri, la manifestaţii de solidaritate cu Navalnîi în întreaga Rusie și nu numai pentru a cere autorităţilor să-i asigure accesul la medici independenţi.

Vezi și Echipa lui Navalnîi spune că disidentul a fost examinat într-un spital din afara închisorii, dar nu se cunosc rezultatele


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇