Navalnîi continuă greva foamei, deși are febră şi o tuse puternică

Navalnîi continuă greva foamei, deși are febră şi o tuse puternică

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a început o grevă a foamei săptămâna trecută pentru a denunţa condiţiile de detenţie, a anunţat luni că va continua această formă de protest în pofida faptului că are febră şi o tuse puternică.

Aleksei Navalnîi intră în greva foamei, denunţând „acte de tortură” şi lipsa îngrijirilor medicale

Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, Navalnîi (44 de ani) a început miercuri o grevă a foamei pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este supus ”torturii” prin privarea de somn, transmit AFP şi Reuters.

ADVERTISING

''Citez datele oficiale după luarea temperaturii astăzi: o tuse puternică, temperatura de 38,1°C'', a scris disidentul rus pe contul său de Instagram.

''Continui greva foamei, evident'', a precizat el.

Navalnîi a slăbit 8 kg de când a ajuns în penitenciar, susțin colaboratorii săi

Potrivit lui Navalnîi, un deţinut din baraca sa a fost spitalizat luni pentru tuberculoză, al treilea caz de acest fel în câteva săptămâni în rândul celor 15 deţinuţi.

''Iată colonia noastră 'perfectă, exemplară'. Fiecare deţinut se roagă la Dumnezeu să nu ajungă aici întrucât în interior există mizerie, tuberculoză şi lipsă de medicamente. Mă mir că nu este şi virusul Ebola'', a adăugat el ironic.

ADVERTISING

Navalnîi a cerut ajutorul unei comisii publice pentru a obţine injecţii cu analgezice. Acuză dureri grave la picior

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău pe 20 august anul trecut, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul siberian Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

ADVERTISING

Aleksei Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇