Medicii lui Navalnîi: Dacă nu începe tratamentul, va muri în zilele următoare

Medicii lui Navalnîi: Dacă nu începe tratamentul, va muri în zilele următoare

Medici apropiaţi ai lui Alexei Nanalnîi au cerut să li se permită să îl vadă pe opozantul rus, care este bolnav şi în greva foamei, ei spunând că bărbatul poate suferi în orice moment un stop cardiac, informează AFP.

Medicul personal al bărbatului în vârstă de 44 de ani, Anastassia Vassilieva, şi alţi trei doctori, între care şi un cardiolog, au solicitat oficial să aibă acces imediat la Navalnîi.

Vassilieva a precizat că nivelul de potasiu din sânge a ajuns la un punct critic, ceea ce semnifică o afectare a funcţionării rinichilor şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni în orice clipă.

ADVERTISING

“Un pacient cu un astfel de nivel de potasiu ar trebui să fie ţinut sub observaţie la terapie intensivă, pentru că poate surveni în orice moment o aritmie fatală”, a notat pe Facebook cardiologul Iarolav Acihmin.

Kira Iarmiş, purtător de cuvânt al opozantului, a postat pe Twitter o declaraţie a medicului Alexandre Poloupane, care l-a avut în îngrijire pe Navalnîi: “Este total necesară spitalizarea. Dacă nu va începe tratamentul, el va muri în zilele următoare”.

Navalnîi a intrat în greva foamei la 31 martie în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie din Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la 100 de kilometri est de Moscova, cunoscută drept una dintre cele mai dure din Rusia.

ADVERTISING

Citește mai multe despre situația principalului opozant al Kremlinului:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇