Nașterea de pe trotuar. S-a autosesizat CNCD. Tatăl femeii: Ură de rasă fac! Da, e de etnie rromă. Au văzut-o că e și mută și au și aruncat-o pe stradă!

Nașterea de pe trotuar. S-a autosesizat CNCD. Tatăl femeii: Ură de rasă fac! Da, e de etnie rromă. Au văzut-o că e și mută și au și aruncat-o pe stradă!

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul femeii care a născut în faţa spitalului din Urziceni, dar şi în urma afirmaţiilor primarului Constantin Sava, care a făcut referire la faptul că femeia are un handicap şi că e de etnie rromă.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat marţi, pentru News.ro, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în acest caz. 

“S-a autosesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Va face procedura atât legat de situaţia de la Urziceni, cât şi de declaraţiile primarului de la Urziceni”, a afirmat Csaba Asztalos. 

ADVERTISING

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a afirmat că femeia care a născut pe stradă după ce nu a fost primită în spitalul din localitate ”are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”.

La rândul său, întrebat de ce crede că Spitalul Urziceni nu a primit-o pe tânără să nască, tatăl femeii a acuzat discriminarea.

ADVERTISING

”Că face ură de rasă. Ură de rasă fac! Da, da, da, e de etnie rromă.

Probabil au văzut-o că e și mută și de asta au și aruncat-o pe stradă, probabil. E și țigancă și nu are rost să o mai ținem înăuntru. Arunc-o!”, a spus tatăl femeii la Antena3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇