Nașterea de pe trotuar. Primarul din Urziceni a fost exclus din PNL

Nașterea de pe trotuar. Primarul din Urziceni a fost exclus din PNL

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a fost exclus din PNL, în contextul scandalului generat de cazul femeii care a născut pe trotuar, lângă spitalul din localitate.

Președintele PNL Ialomița, Dragoș Soare, a explicat că Sava își pierde doar calitatea de membru al partidului, dar rămâne în funcția de primar.

"Este o decizie cu unanimitate a celor prezenți, cu vot secret, așa cum scrie în statutul partidului. Începând de astăzi, dl. primar nu mai este membru PNL. Durează procedural, dacă vrei să ai efecte.

ADVERTISING

Nu poți să iei o decizie fără să o analizezi foarte bine, fără să o așezi pe statutul partidului și fără să anunți dinainte. Pentru că dacă am fi luat o decizie inopinat, ar fi putut contesta dl. primar în instanță și nu am fi avut efect atunci. Prin excludere nu-și pierde decât calitatea de membru. Doar dacă și-ar da demisia își pierde calitatea de primar.", a anunțat Dragoș Soare, la Antena 3.

Spitalul din Urziceni unde o femeie a născut pe trotuar pentru că nu a fost primită la internare aparţine administrativ de primăria din localitate.

ADVERTISING

Imediat după incident, primarul Constantin Sava (PNL) a oferit explicații, dar s-a contrazis singur şi a adus în discuţie faptul că femeia însărcinată avea un handicap şi era de etnie rromă:

”Este o chestiune, Doamne ferește, regretabilă, că s-a întâmplat așa ceva. Rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru și atunci vedem ce dispunem. (...)

Dacă este de vină ministerul? Aștept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba..(...) Haideţi să se termine ancheta şi apoi vorbim. Spitalul din Urziceni are Secție de Ginecologie fără doctori.

ADVERTISING

(...) Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește. Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă.

Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau iarăşi bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. Mai ales o mamă care trebuie să nască și cu copil mic.(...)

Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdomut. De ce nu merg după ei?

Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești. Încă o dată nu are nicio relevanţă povestea asta. (...) Nu contează că e român, că-i neamţ, că-i ungur", a declarat luni seara edilul, la Antena3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇