După 3 zile, primarul din Urziceni a decis să o suspende din funcție pe directoarea spitalului unde o femeie a născut pe trotuar

După 3 zile, primarul din Urziceni a decis să o suspende din funcție pe directoarea spitalului unde o femeie a născut pe trotuar

La 3 zile de la izbucnirea scandalului legat de naşterea pe trotuar, primarul din Urziceni, Constantin Sava, a decis să o suspende din funcţie pe Daniela Ianuș, managerul spitalului unde o femeie a fost nevoită să nască în curtea spitalului, pe asfalt, fiindu-i refuzat accesul în unitatea medicală.

”Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru Rafila”, a precizat primarul.

Edilul nu a mai aşteptat rezultatul anchetelor demarate de mai multe instituţii, dar şi de procurori, din cauza presiunii exercitate de către opinia publică şi mass-media.

Directoarea acum suspendată spunea zilele trecute că nu se vede obligată să îşi dea demisia.

ADVERTISING

Primarul a declarat că, până în acest moment, nu a discutat cu medicul care se afla de gardă atunci când a născut tânăra în fața spitalului. "Nu am discutat, pentru că nu este aici", a spus edilul.

La ora 16:00, primarul va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe tema actului medical care are loc în spital, nu pe tema actului managerial. 

Este acelaşi primar care luni a afirmat că femeia care a născut pe stradă după ce nu a fost primită în spitalul din Urziceni ”are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇