Myanmar: Facebook a șters pagina armatei, iar protestele de amploare continuă

Myanmar: Facebook a șters pagina armatei, iar protestele de amploare continuă

Protestele care preced lovitura de stat din Myanmar continuă, duminică, la o zi după ce două persoane au murit în timpul manifestațiilor. În acest context, Facebook a șters pagina armatei, în timp ce polițiștii au arestat un celebru actor pentru susținerea mișcării de opoziție.

În Yangon, principalul oraș din Myanmar, mii de persoane au ieșit din nou în stradă, nemulțumiți de lovitura de stat. De asemenea, manifestanții de amploare având loc și în Mandalay, oraș unde doi protestari au fost uciși, sâmbătă, de către armata care a deschis focul asupra mulțimii. De asemenea, oamenii au ieșit în stradă și în orașele Myitkyina (din nordul țării), Monywa and Bagan (centru) și Dawei și Myeik (sud).

ADVERTISING

În acest context, Facebook a închis pagina armatei din Myanmar, pentru incitări la violență. Iar duminică dimineață, poliția l-a arestat pe Lu Min, un celebru actor pentru susținerea mișcării de opoziție contra loviturii de stat, transmite The Guardian.

Armata a deschis focul asupra mulțimii

Reamintim că doi manifestanţi au murit şi aproximativ 30 au fost răniţi, sâmbătă, la Mandalay, după ce forţele de ordine au tras cu gloanţe în timpul unui protest faţă de juntă.

Acestea sunt cele mai severe violenţe de după lovitura de stat din 1 februarie, relatează AFP.

ADVERTISING

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi sâmbătă după-amiază la un şantier naval din Mandalay, pentru a acţiona împotriva manifestanţilor. Protestatarii au încercat să îi împiedice pe poliţişti să aresteze oameni, unii aruncând cu diverse obiecte, iar forţele de ordine au ripostat cu gloanţe.

Citește mai multe articole pe aceeași temă:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇