Generalii care au preluat puterea cu forța în Myanmar au conturile blocate și interdicție în Marea Britanie

Generalii care au preluat puterea cu forța în Myanmar au conturile blocate și interdicție în Marea Britanie

Marea Britanie a sancţionat joi generali din armata birmaneză, din cauza unor ”grave încălcări ale drepturilor omului”, în urma loviturii de stat militare de la începutul lui februarie, şi anunţă că ia măsuri pentru a împiedica firme britanice să coopereze cu aceștia.

Măsurile îi vizează pe generalii care conduc acum ministerele Apărării şi Afacerilor Interne.

Activele în Regatul Unit le sunt blocate şi li se interzice sejurul pe teritoriul britanic, a precizat într-un comunicat Ministerul britanic de Externe.

ADVERTISING

Reprezentanţii diplomaţiilor Statelor Unite, Indiei, Japoniei şi Australiei au convenit joi să îndemne la o revenire ”urgentă” la democraţie în Myanmar, a anunţat Departamentul de Stat american, în urma unor discuţii între cele patru ţări.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a evoca, în cadrul primelor sale discuţii în cadrul Alianţei ”Quad”, ”nevoia urgentă a restaurării Guvernului ales democratic în Myanmar şi o prioritate a consolidării rezistenţei democratice în regune, la o scară mai mare”, a anunţat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇